maandag 2 juli 2012

Naaien

Na een vraag van mijn zus of ik voor in het ledikantje van haar kersverse dochter geen leuke quilt kon maken in drie kleuren stofjes, heb ik na een hele hele lange tijd mijn naaimachine maar weer eens te voorschijn gehaald en voorzichtig eerst wat kleine projecten uitgeprobeerd.
Een van de eerste waren etuis voor de kids voor de stiften en potloden in de auto als we op vakantie gaan. Let niet op het stiksel van de rits, het was weer even oefenen he ;-)


Het patroontje van de etui's heb ik hier vandaan.


Ook nog een naaldenboekje gemaakt, die een stuk beter is gelukt en (eindelijk) voor zoonlief een stoer mobielhoesje.
De voorkant van de quilt heb ik inmiddels aan elkaar. De achterkant wordt effenwit, dus hij is bijna klaar! Het is de bedoeling dat er hier en daar nog wat geborduurde vlindertjes opkomen, maar mijn borduurmachine laat het even afweten, dus die houdt ze nog tegoed.


Bij het opzoeken van mijn naaispullen kwam ik natuurlijk nog van alles tegen, ook aan niet afgemaakte projecten, een rokje in maat 92 voor mijn dochter (inmiddels bijna 8), die gaat dus maar naar een nichtje, 3 tassen en zelfs een half afgemaakt broekpak uit de tijd dat ik nog geen kinderen had en misschien zelfs nog wel bij mijn ouders woonde. Buiten het feit dat hij nu echt niet meer met de mode meekan, is hij ook vele malen te klein inmiddels. Kinderen krijgen en stoppen met roken zijn nu een maal niet bevorderlijk voor de slanke lijn ;-)
Voor dat stofje ga ik dus maar een andere bestemming zoeken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten