maandag 19 december 2011

Voorgerecht: Zalm met Fruit

Mmmm dit voorgerecht heeft mijn zus een keer voor ons gemaakt. Jeetje, wat was dat lekker zeg.
Zo lekker, dat ik jullie dit recept niet wil onthouden voor de komende feestdagen.

Zalm met fruit

Nodig voor ca 2 personen:

200 gram gerookte zalmfilet
2/3 el mayonaise
paprikapoeder (snufje)
snufje peper
1/2 theelepel suiker
1 appel bijvoorbeeld Elstar
1 handpeer

Maak een sausje van de mayonaise, de paprika poeder, de peper en de suiker (de kruiden naar smaak toevoegen eigenlijk).

Maak het sausje aan met een beetje water. Snijd de peer en de appel in kleine stukjes.
Leg een plak zalm op een bord, verdeel stukjes appel en de peer over de zalm.
Giet het sausje erover en leg daarover weer een plak zalm.

Er zijn diverse varianten om dit recept op te dienen.

Bijv: snijd de zalm in stukjes en meng dit met de peer en appel.
Schep het mengel in een amuseglaasje en giet er wat saus over.

Of prik wat stukjes zalm, appel en peer om en om op een prikker.
Serveer de saus er als dipsaus bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen