zaterdag 23 juni 2012

Tulpenveldje en Tzaziki

Ik kwam van de week weer een leuk blog tegen. http://www.annathered.com/2008/11/30/how-to-make-vegetable-flowers/ met heel veel leuke recepten en ideeen.

Een daarvan zijn tulpjes gemaakt van wortel en komkommer.
Vanmiddag maar gelijk uitgeprobeerd voor de BBQ.
Ze zijn aardig gelukt moet ik zeggen en snel klaar.




En, van het restant van de komkommer kun je natuurlijk heerlijke tzatziki maken. Er zijn heel veel Tzaziki recepten te vinden, maar een van mijn favorieten is de volgende:

Nodig:
2 grote komkommers
4 teentjes knoflook
1 liter Griekse yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout

Rasp de komkommers en laat ze goed uitlekken.
Meng de yoghurt, komkommer en knoflook in een grote kom.
Giet de olijfolie erbij.
Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met de zout.
Leg een grote olijf in het midden en smullen maar.

Heerlijk als saus bij Grieks eten, als dip of wat dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen